Proiectul ButiQ.7 urmărește să dezvolte și să promoveze economia socială în regiunile București-Ilfov, Nord-Vest, Centru, Sud-Est și Sud-Muntenia în vederea creării și dezvoltării de activități generatoare de venituri și noi locuri de muncă pentru persoanele care aparțin grupurilor vulnerabile.

199 persoane vor participa la activitățile de informare, orientare, consiliere și mediere în scopul dezvoltării sectorului economiei sociale, iar 39 persoane vor fi angajate în cele 7 afaceri sociale înființate prin proiect.

Perioada de derulare: ButiQ.7 a demarat la 1 octombrie 2014 și va avea o durată de 12 luni.

Afacerile sociale ce vor fi create prin proiect sunt:

  • restaurant cu specific tradițional romani situat în București
  • asociație axată pe furnizarea de servicii de depozitare documente, prelucrare arhivistică și legătorie – creată de Asociația Umanitară Împreuna pentru Ei Baia Mare
  • două magazine mobile care vor asigura promovarea și vânzarea de obiecte realizate de meșteșugari romi în jud. Cluj și Jud. Sibiu
  • un atelier de croitorie
  • un furnizor de servicii integrate în construcții și amenajări interioare cu specific tradițional în Delta Dunării
  • asociație de organizare evenimente în jud. Călărași.

Proiectul ButiQ.7 este inițiat de Romano ButiQ în parteneriat cu KCMC – K Consulting Management and Coordination și Asociația Umanitară Împreună pentru Ei din Baia Mare.

ButiQ.7 face parte din seria de proiecte dezvoltate de Romano ButiQ în parteneriat cu KCMC dedicate îmbunătățirii situației grupurilor vulnerabile prin dezvoltarea sectorului economiei sociale și se desfășoară în paralel cu proiectul Pakivalo ButiQ.